četvrtak, 2. siječnja 2014.

Mladost u obliku spreja

Pojavio se prvi sprej za raspršivanje u usta, koji na prirodan način podiže razinu hormona rasta u tijelu, i tako pomaže da se organizam vrati u stanj najbolje funkcionirao a mi smo se najbolje osjećali.

Negdje oko 40. godine mnogi se i počinju pitati što mogu učiniti kako bi izgledali i osjećali se mlade, bolje, sretnije te poletnije. Kako se produljio naš životni vijek tako su se aktualizirala razmišljanja kako da ga na prirodan i siguran način učinimo što kvalitetnijim. Jedno od temeljnih pitanja koje je zaokupljalo znanstvenike bilo je - da li je uopće moguće na prirodan način podići u organizmu razinu jednog od najvažnijih hormona mladosti? Radi se o hormonu kojega luči prednji režanj hipo­fize, žlijezde smještene u mozgu, a koji nam je poznat kao hormon rasta (HGH). Vjerovali ili ne, odgovor je da. I to uz pomoć najnovije generacije serotogaga - poticatelja boljeg lučenja hormona - koji su upakirani u sprej! Tako se već na prvi pogled ovaj najnoviji suplement hormona rasta razlikuju od drugih koji dolaze u obliku injekcija, kapsula i si. No, ističe se i po tome što nema nijednu ozbiljnu nuspojavu, a brzo pokazuju puni učinak.

mršanje

Poslije 20. na skliskom terenu

Krenimo od početka. Najviše hormona rasta u našem organizmu nalazi se tije­kom djetinjstva i adolescencije, kada su rast i razvoj tijela najintenzivniji. Nakon 20. godine postepeno se smanjuje nje­gova razina pa svakih 10 godina imamo oko 14 posto manje hormona rasta, tako da sa 60 godina imamo tek 20-ak posto količine s kojom smo raspolagali kad nam je bilo 20 godina.

Sastojak spreja su sekretogogi - liposomalne molekule koje se sastoje od posebne kombinacije aminokiselina i nekih tvari dobivenih iz biuaka - za koje je dokazano da nemaju štetno djelovanje.

Hormon rasta je najmoćnija anti-aging molekula koja utječe gotovo na svaku stanicu u našem organizmu i pomaže joj da se uspješ­no obnavlja i raste. Kako se u organizmu poči­nje smanjivati njegova razina, tako posta­ju sve očitije promjene koje povezujemo sa sta­renjem: povećava se količina masnog tkiva, teže nam je smršati, smanjuje se mišićna masa, dolazi do pada energije, povećava se rizik od osteoporoze i srčanožilnih bolesti, smanjuje se djelotvor­nost imunološkog sitema, koža postaje tanja i opuštena, bora se, kosa sijedi, a češće su i nagle promjene raspoloženja te simptomi depresije.

Kombinacija aminokiselina i biljnih tvari

Davno su se američki znanstvenici iz Orenda International upustili u po­tragu za supstancom koja bi nam mogla pomoći da organizam opet dovedemo u ono stanje kada je on najbolje funk­cionirao, a mi smo se najbolje osjećali. Uspjeli su! Kreirali su novu generaciju sekretagoga, koji na prirodan način dižu razinu hormona rasta kojeg već stvara naša hipofiza, ali ga ne može izlučiti u dovoljnjoj količini - bilo zbog neadekvat­ne prehrane, nedostatka fizičke aktivnosti ili različitih uzroka povezanih s procesom starenja.

Sekretogogi su liposomalne molekule koje se sastoje od posebne kombinacije aminokiselina i nekih tvari dobivenih iz biljaka, za koje je dokazano da podižu razinu hormona rasta a nemaju štetno djelovanje. Ove su molekule "spakirali“ u sprej pod imenom O-Tropin, koji se jednostavno primjenjuje raspršivanjem u usta dva puta dnevno - ujutro te navečer. Sprej se preko sluznice usta brzo upija i ulazi u krvotok pa ne opterećuje želu­dac, što može biti slučaj sa suplementima u obliku tableta ili kapsula.

Prema prepo­ruci, sprej treba koristiti najmanje tri mjeseca mada postoje podaci da učinak može pokazati već nakon dva tjedna primjene.

Posljednja studija objavljena u New England Journal of Medicine ukazuje na zavidno smanjenje masnih naslaga te povećanje mišićne mase kod osoba koje su ga koristile minimalmo tri mjeseca.

PREPORUČUJE SE

osobama starijim od 40 godina, koje imaju osjećaj pada energije, višak tjelesne težine, autoimunu bolest, artritis ili drugu kroničnu bolest zbog koje svakodnevno trpe bol koju teško smiruju lijekovima, ženama s izrazitim menopauzalnim tegobama, onima koji su bili na operaciji pa nastoje ubrzati proces cijeljenja rane te svima koji se žele osjećati dobro.

NE PREPORUČUJE SE

mlađima od 25 godina, osobama s aktivnim zloćudnim bolestima, trud­nicama, dojiljama

Stil života i hormon rasta Učinak će naravno biti još bolji ako se uzimanje somatotropina upotpuni - redo­vitim vježbanjem i dobrom prehranom. Savjetuje se tjelesna aktivnost u trajanju od 30 minuta svaki drugi dan. Pritom se za podizanje razine hormona rasta posebno preporučuje ritmička izmjena intenzivnog vježbanja (kroz 15 do 90 sekudi) s manje intenzivnim (kroz 1 do 3 minute). Prenaporno vježbanje naime smanjuje razinu hormona rasta u tijelu.

U prehrani se savjetuje smanjiti količinu rafiniranih ugljikohidrata (šećera, bijelog brašna isl.), povećati unos dobrih masnoća (omega 3 masne kiseline), te svakodnevno uzimati mnogo svježeg povrća i voća.

NA KRAJU 

Ovaj oralni sprej je rezultat 15-godišnjeg rada istraživača Orenda ( International. To je prvi anti aging suplement bioidentičnog hormona rasta u obliku spreja. Učinkovitost i sigurnost njegovih aminokiselina i biljnih tvari dokazuje niz znanstvenih studija.

Nema komentara:

Objavi komentar